Agencija za poslovno savetovanje Lukrat Niš, sarađuje sa akreditivanim sertifikacionim kućama i u mogućnosti je da Vam pruži savetodavne usluge u vezi sertifikacije Vaših proizvoda i procesa od strane akreditovanih sertifikacionih kuća za standarde iz Vašeg delokruga rada.

Kao primer navešćemo proizvode koji mogu da se sertifikuju, a odnose se na proizvođače komunalnih vozila i putarskih vozila, kao što su:

1.Cisterne za vodu
2.Cisterne za gorivo
3.Čistilice
5.Autosmećari (5 glavnih standarda)
6.Kiperi
7.Protiv požarna vozila
8.Mašine za zimsko održavanje puteva
9.Dizalice sa korpom
10.Oprema za ostala komunalna vozila
11.Putarske masine, itd.

Možemo da se potrudimo da nađemo odgovarajući sertifikat za Vas, naravno, ako postoji za Vašu opremu ili proizvod.

Želimo da Vam skrenemo pažnju da posedovanje “CE” znaka nije oznaka za kvalitet, već da je proizvod usklađen sa evropskim propisima.

Isto tako standard 9001 odnosi se na procese u preduzeću, a ne na proizvod. Za proizvod postoji standard koji reguliše zahteve za datu mašinu, opremu ili proces kojim se dokazuje kvalitet proizvoda.

Poznato Vam je da tehnički opis proizvoda ne igra više nikakvu krucijalnu ulogu u pogledu ispunjenja tehničkih zahteva za proizvod, već kvalitet traženog proizvoda dokazujete odgovarajućem sertifikatom od strane akreditovane sertifikacione kuće koja poseduje akreditaciju za ispitivanje proizvoda, i obavezno izdaje izveštaj o ispitivanju (test report) koji je sastavni deo sertifikata.

Zato Vam LUKRAT NIŠ nudi i ove usluge u pogledu što konkurentnije ponude za bilo koje dobro, usluge i radove koji podležu Zakonu o Javnim nabavkama.